Frysk FûgelFestijn

Op de tweede zaterdag in september organiseert de BFVW het Frysk FûgelFestijn. Deze dag bestaat uit een mix van een kennisdag, een informatiemarkt en een gezinsuitje. Dat alles wordt samen gebracht in een festivalsetting. Iedere geïnteresseerde is van harte welkom en het Festijn is gratis toegankelijk! (alleen voor de vaarexcursie wordt een eigen bijdrage van 4 euro p.p. gevraagd)

Het Frysk FûgelFestijn wordt gehouden bij Bezoekerscentrum De Alde Feanen in Earnewâld van 11 tot 18 uur.

Programma-onderdelen:

Opening met een optreden van Syb van der Ploeg (zanger van De Kast)!
Informatiemarkt met stands van onze partnernatuurorganisaties en van de BFVW zelf
Excursies vaar een uur mee met de electrische Blaustirns (4,- pp) of wandel met een ervaren gids door de Alde Feanen
Lezingen diverse onderwerpen rondom vogels en hun omgeving: o.a. hoogleraar Theunis Piersma, KBF-voorzitter Albert v/d Ploeg en medwerker Sovon Albert de Jong komen hun kennis delen.
Workshops  o.a. vogels tekenen en basiscursus vogelherkenning
Pikeplak (=kinderplein) met o.a. nestkastjes timmeren, speurtocht, braakballen pluizen, geschminckt worden en marshmellows roosteren boven kampvuur
Foodtrucks Bij Lekkertrek kunt u lokale en duurzame lekkernijen kopen als lunch of tussendoortje.
Proeverijen
Verrekijkershow Foto Sipkes uit Groningen laat u kennismaken met de bekende en minder bekende merken verrekijkers en telescopen. U kunt uw eigen kijker ter plekke laten reinigen!
Demonstraties Het eigen BFVW-droneteam toont onze weidevogeldrone, een prepateur is aan het werk om een vogel op te zetten, Wybren komt te ielrikjen (palingroken) en de Strampel laat u zien hoe een eendekorf (einekoer) gemaakt wordt.
Straattheater  BirdActs komt u verrassen en vermaken.

 

https://www.friesevogelwachten.nl/nl/bfvw-75-jaar/frysk-fugelfestijn

 

De informatie over het fryske fûgelfestijn kan geregeld updaten, dus hou deze pagina in de gaten voor meer en nieuwe inf