Plasdras pompen 

Afgelopen jaren heeft collectief ANC Westergo vanuit subsidiestromen een uitzonderlijk aantal plasdras pompen kunnen aanschaffen en weten te verdelen over veel deelnemers binnen ons werkgebied. Hieronder even een aantal zaken m.b.t. de pompen en de plasdrassen.

  • Plaats de pomp en/of pompen voordat de kieviten binnenstromen om hun territorium te bepalen. Tevens zijn dit vaak de locaties waar de weidevogels zich voorzien van voedsel. Gewenst is dat de pompen dan vóór 1 maart in het veld staan. Dit geldt voor de plasdrassen zowel met als zonder pakket.
  • Mocht het zo zijn, dat u tussen 1 maart en 31 maart nog ruige mest kan uitrijden, verzoeken wij alsnog de pomp te plaatsen vóór 1 maart, zodat u direct de pomp kan aanzetten na het uitrijden van de ruige mest.
  • U kunt de pomp ook plaatsen met uw nazorger, dit is dan gelijk de ‘kickoff’ van het seizoen.
  • Zorg ervoor dat uw plasdras er ‘spik en span’ bij ligt voordat de vogels arriveren. Denk dan aan het maaien/klepelen van pitrus en andere ruigtes in de plasdras. Zo kaal en kort mogelijk opleveren!
  • Bent u in het bezit van een pomp, maar u gebruikt hem niet de laatste jaren, laat dit dan weten aan uw mozaiëkregisseur. Hij/zij zorgt er dan voor dat de pomp wordt opgehaald en een nieuw plekje krijgt. Het is geen optie dat er pompen in de schuur blijven staan!